Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

MysteriA 2019

logo mysteria

We hebben er lang op gewacht, maar eindelijk was het zover: de kick-off van het evenementenseizoen. De allereerste data die we in onze agenda neerpenden? MysteriA in Aarschot tijdens het weekend van 4 en 5 mei. Op zaterdag werd onze kraam vertegenwoordigd door Pen Stewart, Petra Doom, Mathias Maho, Vanessa Gerrits en ikzelf (Morgan Blade). De groep op zondag bleef grotendeels hetzelfde, alleen werd Vanessa vervangen door Dries Dereymaeker.

Zaterdagochtend was het even stressen. Alles moest nog worden opgebouwd en het event startte al om 10 uur. Gelukkig maken vele handen licht werk en lukte het ons om onze stand recht en ingevuld te krijgen tegen dat de eerste bezoekers onze tent bezochten.
De enige domper was het wat slechtere weer. Zo kregen we hagelbuien van een goede 10 minuten over ons heen gevolgd door momenten dat we ons konden gaan opwarmen in de zon. Helaas bleven hierdoor ook vele bezoekers thuis. Het was dus geen grote overrompeling, maar wel enorm gezellig.

Tussen de regenbuien door konden we genieten van enkele concerten en leuke randanimatie. Zo hebben we geknuffeld met pony’s, de geweldige jurken bewonderd van de aanwezige Disneyprinsessen en gelachen met de piraten die de zeemeerminnen ronddroegen. De churros kraam tegenover ons kreeg op een bepaald moment zelfs de hulp van enkele verdwaalde aliens die de deegfrietjes ook wel leken te smaken.

Op zondag bleef de hagel gelukkig weg, maar kregen we wel bezoek van hier en daar een bui. Toch was het minder koud dan de dag voordien en dat merkten we ook aan de passage voor onze tent. Er waren duidelijk meer bezoekers aanwezig, alleen leken deze niet zo geïnteresseerd in onze kraam. Vergeleken met zaterdag was de verkoop iets minder, al kon dat ons niet zo deren. Want het was opnieuw zeer gezellig in onze tent en we konden zelfs netwerken met enkele organisatoren van andere events.

De sfeer die ons het hele weekend op MysteriA omringde was geweldig en de organisatie zelfs nog beter. We kijken met ons Schrijverscollectief dan ook enorm uit naar volgend jaar, want het is zeker voor herhaling vatbaar.

 

Wie zijn wij?

Het idee van Het Schrijverscollectief ontstond uit de zegswijze ‘alleen is maar alleen’. Als schrijver van eigen bodem is het bijvoorbeeld enorm duur of zelfs haast onmogelijk om een stand te financieren op een event. In je eentje verlies je dan meer dan dat je wint.

Toen ikzelf werd geconfronteerd met dit probleem, besloot ik om de schrijvers in mijn vriendenkring eens aan hun mouw te trekken. En wat bleek? Zij hadden net hetzelfde probleem als ik. Al snel vloeide uit onze gezamenlijke frustratie het idee om samen naar events te trekken en op die manier het betaalbaar te houden voor iedereen.

De één had tenten, de ander tafels en stoelen en iedereen had zijn eigen boeken. En zo werd Het Schrijverscollectief geboren. Met magische boeken van eigen bodem schuimen we doorheen het jaar zoveel events af om onze verhalen te delen met nieuwe lezers en oude vrienden.

In onze tent is het altijd supergezellig en heerst er een sfeer van behulpzaamheid. We zien elkaar niet als concurrenten maar als vrienden en collega’s. Zo maken we aan het begin van elk event bladwijzerpakketjes van iedereen aanwezig op onze stand. Bij elk boek dat verkocht wordt, gaat er zo’n pakketje mee. Ook verwijzen we lezers naar elkaar door als we merken dat hun interesse ergens anders ligt dan bij onze eigen boeken.

Dus mocht je onze creatieve groep binnenkort tegenkomen op een event? Kom dan zeker eens langs! En mocht je zelf nog een idee hebben voor een event of ben je een schrijver die zich bij ons wil aansluiten? Ook dat mag je altijd even laten weten.

Meaghann/Morgan Blade, initiatiefneemster van Het Schrijverscollectief